På grund av den rådande situationen med COVID-19 så får ni inte komma på några av våra dyk om du har några som helst symptom, om några som du bor med har symptom, misstänks ha eller har corona. 

Tack att ni tänker efter en extra gång innan ni kommer och ser till att ni följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten när ni tar er till dyket. Samt att ni tänker på varandra och socialt distanserar på plats. 

Vi ser gärna att ni anmäler er till dyken nedan om ni vill delta

Tack på förhand!

Nästa dyk

 • Strandvägen
  Strandvägen
  29 jan. 11:00 – 15:00
  Strandvägen, Strandvägen 18, 114 56 Stockholm, Sweden
  Denna veckas dyk blir i centrala Stockholm på Strandvägen! Invänta info för exakt adress, men vi samlas vid Restaurang Glashuset.
 • Sundbyholms Gästhamn
  Sundbyholms Gästhamn
  19 mars 10:00 – 14:00
  Sundbyholms Gästhamn, Sundbyholms slott, 635 08 Eskilstuna, Sweden
  För detta dyk beger vi oss till Eskilstuna och mer specifikt Sundbyholms Gästhamn. Anmäl er som repdragare eller dykare och hjälp oss rena våra vatten, hoppas vi ses!
 • Hässelbystrands Båtklubb
  Hässelbystrands Båtklubb
  27 mars 10:00 – 14:00 CEST
  Hässelbystrands Båtklubb, Sparrisbacken, 165 62 Stockholm, Sweden
  Ännu ett härligt söndagsdyk inbokat! Denna gång beger vi oss till Hässelby Strand. Kom och fortsätt hjälpa oss att rensa Stockholms vatten!
 • Nynäshamns Gästhamn
  Norra Nynäshamn
  02 apr. 10:00 – 15:00
  Norra Nynäshamn, Fiskargränd 5, 149 30 Nynäshamn, Sweden
  Dags för dyk i Nynäshamn! Kom och hjälp oss rensa vårt vatten på skräp.
 • Sätra Båtsällskap
  Sätra Båtsällskap
  03 apr. 10:00 – 15:00
  Sätra Båtsällskap, Sätravarvsvägen 55, 127 31 Skärholmen, Sweden
  För detta dyk beger vi oss till Sätra ute på Skärholmen! Anmäl er som repdragare eller dykare och hjälp oss rena våra vatten, hoppas vi ses! Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

GÖR SKILLNAD

Alla kan vara med och delta i projekt Rena Mälaren. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket! Läs nedan om hur du kan göra skillnad!

DSC_6537.jpg
DSC_6074.jpg
DSC_6594.jpg

DYKARE

Har du dykcertifikat eller erfarenhet av fridykning? Då är du perfekt under vattenytan. Som dykare i Rena Mälaren är din uppgift att hitta samt fästa skräpet i rep som repdragarna sedan drar upp.

REPDRAGARE

Håller du dig hellre på land? Då är du perfekt som repdragare. Repdragarens uppgift är både kul och viktig! När dykaren fäst det upphittade skrotet i repet är det repdragarens uppgift att dra upp det ur vattnet. Vid eventuell nödsituation är det även repdragaren som meddelar dykledaren! Alla kan hjälpa till som repdragare. Så på med handskarna och greppa repet så kör vi!

ENGAGERA DIG PÅ ANDRA SÄTT

Passar varken rollen som dykare eller repdragare dig? Eftersom projektet drivs ideellt frinns det mängder av sätt att engerar sig på. Vill du hjälpa till i form av att donera pengar kan detta göras via Milkywire eller swish 123 013 87 27. Andra sätt att hjälpa till kan vara genom att låna ut ett släp, eller genom att sprida information om projektet på sociala medier!

KONTAKTA OSS

Vill du vara med och hjälpa till? Anmäl dig via formuläret nedan!

arrow&v

Thanks for submitting!

DSC_0968.jpg