DSC_0466.jpg

VÅR BAKGRUND

Hur vi startade

Arbetet startades av Fredrik Johansson och dagliga verksamheten Främja. 

Idag uppskattas vi vara över 300 volontärer, såväl över som under vattenytan, som regelbundet är med och städar.

Rena Mälaren utför minst en städning i veckan, ofta fler. Projektets syfte är att få bort gifter från Mälaren/Östersjön samt att väcka opinion så att folk inte fortsätter att slänga sina sopor i vår vackra och ömtåliga vattenmiljö.

 

Rena Mälaren är en helt ideell förening som drivs av gåvor. Om du har lust att bidra till säkerhetsutrustning och annat som behövs för att få arbetet att fungera bra så är vi väldigt tacksamma! Swish: 123 013 87 27

 

 

 

Skärmavbild 2021-03-04 kl. 15.57.15.png

FRÄMJA

Vi skräddarsyr en meningsfull daglig verksamhet och daglig sysselsättning till dig utifrån dina individuella önskemål. En daglig verksamhet som kan fyllas med allt ifrån hantverk till att prova på att arbeta i butik. Ett exempel på vårt miljöengagemang är att vi har startat projekt Rena Mälaren där vi med jämna mellanrum gör större rensningar av Mälarens bottnar. Hjälp våra dykare att dra upp skrot från Mälarens botten!  En självklarhet i våra verksamheter är källsortering, återvinning och återbruk.

STATISTIK

27 TON BATTERIER

Båt- och bil batterier innehåller neurologiska giftiga tungmetallen bly samt frätande svavelsyra.

3 ÅR

Projekt Rena Mälaren startades sommar 2018 av Fredrik Johansson och har sen dess växt sig större för varje dyk som gått. Idag är vi över 100  frivilliga dykare och repdragare som regelbundet städar Stockholms vatten från giftiga tungmetaller och skräp.

182 TON SKROT

Sedan projekten startade 2018 har vi städat Stockholms vattendrag från totalt 182 ton skrot (inkl. batterier)!

KONTAKTA OSS

Vill du vara med och hjälpa till? Anmäl dig via formuläret nedan!

arrow&v

Thanks for submitting!

DSC_0968.jpg